2013. március 16., szombat

2013 első negyedév...

Egyéb elfoglaltságok miatt nem írtam új posztot a januári verseny óta. Most pótlom. Köszönöm Jánosnak, hogy készített pár képet január, február folyamán. Ezekből válogattam.

Sok páros gyakorlatot csináltunk. Ezek egymásra épültek. Kezdtük a készségfejlesztő vagy másképpen a küzdelemre rávezető gyakorlatokkal. Aztán jöttek a játékos küzdőgyakorlatok, majd végül a küzdelmek.

Az alábbi felépítést követtük:

Kezdtük a helyes testtartással és a pozíció felvételével. Ebben a rávezető gyakorlatok (fa állás, helyes seiza, egyensúly gyakorlatok) , majd az önálló küzdő mozgás (kombinációk végrehajtása számolásra) volt a módszer.

Ezzel párhuzamosan az edzéseken sok játékos ügyességi és küzdő rávezető gyakorlatot csináltunk, hogy szokják a gyerekek a másik mozgását, hozzáérjenek egymáshoz és emelkedjen a verseny (küzdő) szellem. 

Combos játék. Dani és Roland.


Magasság érzet biztos talajfogás gyakorlása párosan. Laci és Dávid.




Mindig a pontosság, gyorsaság és erő vonalán haladunk. Miután a mozgás összeállt és képesek célra végrehajtani az ütést, rúgást (ez a legkisebbeknek nagyon nehéz még, pláne mozgó célra) jöhet az erőteljes végrehajtás. Ezt csak a nagyobbaknak engedtem. Itt a zsákot gyilkolják Ildi és Dani. Máté meg tartja.   (Csináltuk pajzsra is, ezekről nem készült kép).



Miután összeállt a mozgás és kellően sokat játszottunk, elkezdtük a küzdőmozgásokat. Ezek fejlesztéséhez csináltunk teremhosszakat egyes technikákkal, kombinációkkal, árnyékolással, párosan, visszafogva a társat az övvel (nehezített haladás), aztán pajzsra ütve- rúgva.



Aztán kezdtük a páros küzdelmeket. (Érintő gyakorlatok, csipeszharc, küzdelem szűkített feltételekkel, csak kéz, csak láb, majd együtt, csak támadok, csak védekezek majd mindent...)

Végül megnéztük a pár hetes munka eredményét bemutató küzdelmekben.

Tibi mawashija.




Zsófi mawashija.



Samu és Bánk kicsit kapkodós és klassz küzdelme.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése