2010. május 13., csütörtök

2010. Április - Május.


Volt egy bemutató a hétvégén, ahol sikeresen szerepeltünk. Nem tudtam részt venni egy külföldi utazás miatt. Ezúton is köszönöm Ildinek, Tamásnak meg a kis harcosoknak és szüleiknek. Bővebb beszámolót a weboldalon olvashattok.



Amíg szabadságon voltam járt nálunk Balázs senpai és még páran a felnőttek közül. Ez mindig nagy öröm, mert a változatosság nagyon hasznos. Máshol vannak a "nagyok" edzései, ritkán látjuk egymást.

Egy hasznos ladba gyakorlat és a "klásszikus" nyújtás.


A gyerekek térben való gyors és tudatos mozgása lassan alakul ki. Ezt akadálypályával, labdajátékokkal és játékos küzdelmekkel lehet fejleszteni. Ezekbe lehet bevinni a karatés mozgásnyagot. Amit láttok, az a gerenda box. Páros érintős vagy ütős játék, de nem szabad a gerendát átlépni. Jól tanítható vele a távolságtartás és a kéz hatóköre és a reflexből a visszatámadás. (Nem érdektelen, hogy nagyban hasonlít egy orosz népi sportjátékhoz. A befagyott folyók jegén egymással szemben feláll két csapat és addig ütik egymást, ameddig nem dől el - szó szerint- ki a vesztes. Aztán irány a szauna. A Szibériai borbély c. filmben meg lehet tekinteni hogyan is zajlik egy ilyen. )



Rend, fegyelem, hagyomány! Ilyenek bizony vannak a Mary Poppinsban és a Kyokushinban is. Felhívom a figyelmet a bika ölő seikenre a kép jobb oldalán!


Érik az utánpótlás utánpótlása. Vendel, Zsanett, Samu, Kriszta.


Tibor két verseny után profin vezényel le egy küzdelmet. Még a vérszomjas kicsik a háttérben gyülekeznek, addig a nagyobbak vívnak egy csipeszharcot. :)



Aztán volt kesztyűs harc is. Mindenki mindenkivel elv alapján, a kisebbeket arra ösztönzöm, hogy vállaljanak be nagyobbakat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése