2009. november 15., vasárnap

2009.10.27. - 11.12.

Az eltelt időben apőróbb váltopzások voltak. Páran elmaradnak az edzésekről, de helyettük jöttek újak. Szerencsére a csapat erős emberei megvannak, hozzájuk igazodnak a többiek. Érdekes apróbb incidensek zajlanak, de ezekről majd bővebben írok, külön akarom elemezni.

A 4 csapatra osztás működik, gyorsabban megy a visszarendeződés.

Folytattuk a 3-as időbeosztást az edzésen, jól haladunk így. A gyors intenzív bemelegítés után, ami a kezdeti robbanó energiákat kezelhető szintre hozza, odafigyelnek a karate technikákra, szívesen csinálják. Amikor figyelmük-fegyelmük már másfelé vinné őket, akkor már jön az erősítő rész a végén.

Nagy élmény volt, amikor két hete az egyik edzésen a technikai rész alatt egyszerre, csendben, számolásra mozogtak. Lényegében ilyen együtt mozgást és tanulást nem sikerült elérni mióta elkezdtem az edzéseket. Ki is szóltam a szülőknek, hogy most olyat látnak, ami még nem volt és nagyszerű őket így látni. Egyszerre, pontosan, jól dolgoztak. Nagy jutalom volt nekem az eltöltött időért.

Az elmúlt edzéseken a készségfejlesztő részben gurítottunk labdát, céloztak mozgó labdára kislabdával, csináltak csipesz harcot, versenyeztek párokban labdáért, mentek gerendán, mozogtak bekötött szemmel gerendán és társak között.

A technikák közül megtanultuk a 90 fokos kiba dachit. Erősen gyakoroltuk a zenkutsu dachit és a váltott lábas mae keagékat.

Az erőnlétben pedig elkezdtük a fekvőtámaszokkat komolyabban csinálni (kedd), és folytatjuk a 120-150 guggolást (csütörtök).

Zenkutsu dachi oda - vissza tolással. Csípők mélyen, egyenes vonalban haladva, erőt kifejtve előre, az ellenfél irányába:


Ugyanaz felülről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése