2013. augusztus 15., csütörtök

Új dojo a Ferencvárosban

Kedves Klubtagok, Karatésok és jövőbeli Karatésok!  

A Budai Harcművész S.E. ferencvárosi csoportjai 2013. szeptember 3-tól egy új teremben és új edzésrenddel folytatják - EGYÜTT. 

A korábbi tapasztalatainkra építve a nyáron úgy határoztunk, hogy a "gyerekcsoportot" és a "felnőtt csoportot", kihasználva az egyesítésben rejlő szinergiákat egy helyszínen és egy időben fogjuk továbbfejleszteni. 

Ennek szervezeti, edzésmódszertani és gazdaságossági előnyei is vannak.

A gyerekcsoport 6 éven át működött önállóan a kerületben, javarészt a Molnár Ferenc iskolában. Amikor elkezdtük, tudatos vállalással már 5 éves kortól fogadtunk gyerekeket. Sokan csatlakoztak hozzánk és ahogy teltek az évek - milyen meglepő - a kicsik megnőttek. Az utóbbi években az eltérő korú gyerekek igényei már feszegették a kereteket, nehézséget okozott átfogni az 5 és a 11 évesek gyakorlását. Ezt tudatos módszertannal mindig egyensúlyban tartottuk, de mostanra megérett a helyzet a változtatásra. (Ráadásul augusztusban az iskola jelezte, hogy nem tud termet biztosítani a továbbiakban a számunkra).

A felnőtt csoport egy éve kezdte el az edzéseit egy kisebb teremben és nagyon jó hangulatú edzésekkel szép fejlődést mutat. A gyarapodó létszám miatt kinőtték a jelenlegi termet.

Keresnünk kellett egy új helyszínt és megtervezni hogyan fogunk olyan foglalkozásokat tartani, ahol színvonalas körülmények között, előremutató módszertannal és még több személyre szóló figyelemmel tudunk kisgyerekeknek, kiskamaszoknak, nagy kamaszoknak és felnőtteknek kyokushin karatét oktatni. 

Ez megtörtént.


Az új helyszín az Angyal utca 7. szám alatt lévő RokkoGym. Térkép itt!

Az új dojó műanyag tatami borítású, nagyon jól felszerelt, tiszta és új mellékhelységekkel, öltözőkkel rendelkezik. A házigazdák - a terem tulajdonosai - Muay Thai sportolók, ez a küzdősport eszközigényében nagyon közel áll a kyokushin karatéhoz. (Lesz zsák, hurráááá!!! )

Egy nagyterem és egy kisebb terem fog a rendelkezésünkre állni.










Az edzések időpontjai az alábbiak szerint alakultak:

Kedd - Csütörtök - 18:00 - 20:30

Péntek - 18:30 - 20:00

A gyerekek kezdenek 6-kor, az ő edzésük egy órás lesz. Edzéseiket váltott rendszerben több edző fogja vezetni. A személyes kötődéseket lényegesnek tartjuk ezért a legkisebbek fejlődését továbbra is én felügyelem, általában velem lesznek. A nagyobbak (10 év felett) fejlesztését átveszik a versenyzői tapasztalatokkal is rendelkező edzők, de én is jelen maradok számukra, mint u.n. nevelő edző. A gyerekek egy órás, nagyon intenzív edzést kapnak. Ennek az első része a testedzésre és az ismert karate technikák gyakorlására épül, a második fele erőteljesen a képességfejlesztésre. 

A nagyobbak és a felnőttek 7 órától kezdenek. Számukra a tematikus edzésnapoknak megfelelő gyakorlás lesz, a korábbiakban kialakult rend szerint. (Küzdelem, képességfejlesztés, kihon., káta).


A karatéról alkotott elképzeléseim nagyon közel állnak Balázs sensei gondolataihoz és gyakorlatához. A Dojón belül egyszerre és hasonló módon kezdtünk edzéstervezésekbe, kiemelt szerepet tulajdonítunk a labdákkal való gyakorlásnak (tenisz, medicin, medi, foci, rugby... mi van még?) és bátran használunk más képességfejlesztő eszközt is. Az utóbbi évek belső erős technikáit fokozatosan és mindig az életkori képességek figyelembevételével látjuk átadhatónak. Változatos gyakorlatokat tervezünk és nagyon szeretnénk, hogy egy valódi új közösség alakuljon ki, ahova mindenki örömmel érkezik és megtapasztalja , megéli az életkorával és képességeivel harmonizáló végső igazságot.  


Az edzői oldal:


Kovács Balázs sensei (3. dan) a csoport vezetője, aktív versenyző

Törő Norbert senpai (2. dan) edző

Leiter Anett senpai (1. dan) edző, aktív versenyző

Jenei Zsolt senpai (1. dan) gyerek edző



A csoport számára továbbra is tervezünk hétvégi programokat, egyéb sportolási lehetőséget és kulturális eseményeket vagy kirándulásokat. Ezeket részben a Tigris Dojó keretében az egész klub, a létszámfüggő programok esetében alkalmanként csak a ferencvárosi csoport számára  szervezzük meg. (Pl. múzeumlátogatások).


Várunk mindenki szeretettel és kérjük támogassátok továbbra is a munkánkat olyan szeretettel és figyelemmel, mint idáig.


Találkozunk 2013. szeptember 3-án?


OSU!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése