2012. augusztus 5., vasárnap

Erő, technika, tömeg és hasonlók...

Nyár van! Edzőtáboron túl, allergia szezon előtt ilyenkor csak a kánikula túlélése a munkahelyen jelent problémát. Elég sokat túrom év közben a You Tube-ot és arra gondoltam, hogy megosztok belőle pár érdekeset veletek. Olyan nyári kis bulváros bejegyzés lesz, de a karatéhoz távlatokban azért kapcsolódik.

Az állatok küzdőstílusát mindig élvezetes nézni. (Annak idején a kung fu iskolák is merítettek belőle, sáska és egyéb cuccok). Nekem mindig nagyon tetszenek a kis emlősök dolgai. Olyan lazák. Amíg a nagymacskák, medvék, farkasok esetében az energia és a figyelem dominál a küzdelemben, addig ezeknél a kis állatoknál a technika és a terelés.

A macsek, azért erősen koncentrál, ez fajta jellemző, de a végén ügyesen megoldja...




Ez a lazaság esete. Szimatolás közben elintézi a kobrát:





Mindenkinek vannak kedven állatai. Nekem kora gyerek korom óta a bagoly az egyik. Ez azért elég szép itt. A mozgás rendezettsége lenyűgöz.




Ez már itt emberi mozgás. Kard, ütem, ritmus, időzítés.




Az utóbbi évek az energia, belső energia megfogalmazásával teltek a karatéban. Próbálgatjuk a korábban nem ismert technikát az energia átadásra. Ezek a lassított felvételek nagyon jól mutatják, hogyan terjed a tárgyakban, testekben az energia. Van benne karatés töréstechnika is.




Meg a  mindig kedvenc dinnye zúzás és lufi pukkantás....




A végére egy kis spetsnaz. Ahogy elveszi a támadótól a gépfegyvert az elég ügyes. A végén van egy kis jedi erő, amit nem nagyon érteni. A bemutatót egyébként amerikai katonák számára tartják az orosz speciális erők közelharc instruktorai.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése