2011. március 20., vasárnap

Tavaszi akadálypálya

Az egyik kedvenc az akadálypálya. Ezt beépítettem, negyedévente megcsináljuk. Kibővítettük olyan feladatokkal, amelyek szintén mérhetőek és ösztönzőek saját rekordok felállítására, meghaladására. Lehetett fekvőtámaszt csinálni, felüléseket, guggolásokat és súlyt feltekerni.

Az akadálypálya elemei:

  1. Szlalom futás a kötelek között
  2. Labda behelyezése egy magasan lévő zsákba (bordásfalra rögzített zsák)
  3. Kúszás
  4. Futás közben célpontok támadása kézzel-lábbal
  5. Bordásfalon mászás oldalirányba
  6. Gurulás előre talajon
  7. Fektetett létrán haladás
  8. Gerendán haladás
  9. Gurulás előre talajon
  10. Gumiasztalon ugrálás és a végén szaltó vagy ugrás


Ádám a gerendán, szigorú időméréssel:Indulásra várva ejtőernyős elemekkelA pályán mindig két harcos halad. Őket mérik a stopperrel a segítők. A többiek közben végezhetik az erősítő gyakorlatokat. Az egyik újítás a vizes palack feltekerés. Igen jó alkar erősítő....
Egy anyuka.... közben :) szövegbe zárva....Tibor rekord kísérlet közben, ő nem is ment a pályán. Az egész edzésen felülést csinált. 1050 lett a vége.


Misa és Laci tekernek....Soma kúszik....Felülések szigorú felügyelet alatt:


Bálint éppen leküzdi az akadályt.... csapás, rúgás, csapás.... majd mászás.Kriszti és Bence...Zsófi guggolás közben.... 300-at csinált.A pályán mindenki kétszer megy, saját rekordod javít nem a többiekkel van versenyben, hanem saját magával. Hasonlóan az erősítő gyakorlatoknál, mert a legutóbbi akadálypályás eredményekhez viszonyítunk. Az elsőket azért mindig megtapsoljuk minden versenyszámban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése