2009. szeptember 24., csütörtök

2009.09.24.

Sokan jöttek vissza kedden, akik tavasszal is jártak. Érdekes ma nem jöttek. Remélem nem influenza. De szépen alakul a létszám, növekvőben. A nyári edzőtábor és a tavaszi tapasztalatok alapján módosítottam az edzéseken. Nem sokat, inkább tudatosabb lettem és jobban ügyelek az arányokra. Most 1 óra 15 perc az edzésidő, ami sokkal nyugodtabbá tesz, nem kell az órát néznem, van idő mindenre, amit eltervezek. Rövidesen megírom az éves edzéstervet is.

Az edzések felépítése most ősszel az alábbi lesz:

Első harmad: 15 - 20 perc nagyon intenzív mozgás. Gyorsaság és pontosság fejlesztéssel. A bemelegítés részeként már karate technikákkal és ügyességi feladatokkal. Rövid akadálypályákkal, ritkábban földtechnikákkal.

Második harmad: 20 perc karate technika, most ősszel hangsúlyosan a láb és a lépések, a kéztechnikában a 4 védés és az egy ütés szinten tartása a cél.

Harmadik harmad: 20 perc a következőkből választva: csapatverseny, játékos küzdelem, pajzsmunka, ismkerkedés a zsákkal, kalligráfia, erőpróbák.

A végén pedig erősítő blokk. Ez most szintén koncentráltan a lábizmokra.
Minden edzést rövid megbeszéléssel zárunk.

A gyorsabb és hatékonyabb munka miatt kisebb csapatokra osztottam őket és mindegyiknek van kinevezett vezetője. De ez a rend nem kap nagy hangsúlyt, nem a katonás alaki rend a cél, hanem a gyors sorakozó és az összeszokottság növelése a csapatversenyekre.


Mutatom a tutit!


Földharc a labdáért:


Samu szerint a csiklandozás célravezető technika:


Hárman érkeznek kettő helyett:


Körben, de tábortűz nincs:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése