2014. szeptember 3., szerda

2014 / 15-ös tanév

Megkezdtük tegnap az új "tanévünket". Pár dologban változtattunk, hogy jobb és hatékonyabb legyen a karaténk. Továbbra is egyensúlyban tartjuk a mozgásfejlesztés és a sport szempontjait. Különösen az alapozó mozgásokban törekszünk az előbbi kiteljesítésére. 

Az időbeosztás nem változik, de a csoportokban folyó gyakorlás átrendeztük.

Kedden és csütörtökön

A gyerekek 6 órakor kezdenek, ebben a csoportba a kicsiket és a kezdőket várjuk. Itt a cél a helyes mozgáskoordináció kialakítása és erősítése karate és jóga technikák, valamint általános mozgásfejlesztő gyakorlatokkal. Ezek életkorra és személyre szabottan történnek. Alapjuk a Shinkyokushin karate kokyu vizsgarendszerben leírt követelményszintek.




Az elmúlt évben sokat fejlődtünk szakmailag, egyrészt edzésvezetői képzéssel, másrészt mediball és jóga ismeretekkel. Ezeket nagyon hatékonyan tudjuk a karate alaptechnikák (kihon) oktatásában alkalmazni.  




A gyerekek 7 órakor végeznek. Közülük egyéni fejlődés függvényében maradhatnak még félórát a "vegyes" szakaszra és ez vonatkozik a kezdőkre is. Ez kivételes fejlődési lehetőség a kezdőknek és a tizenévesek számára! A gyerek csoportot ezentúl hangsúlyosabban én fogom vezetni (Jenei Zsolt sempai), az edzéstervet Balázzsal (Kovács Balázs sensei) közösen írjuk és felügyeljük. 




A nagyobbak és a felnőttek 7 órakor kezdenek és számukra fél 9-ig tart a gyakorlás. Ebben a szakaszban a hangsúly a heti edzéstervnek megfelelően oszlik meg. Kedden és csütörtökön a karate küzdelmek, a rávezető páros gyakorlatok (mozgásos, pajzsos és pontkesztyűs), valamint az erő és erőállóképesség (zsákolás) fejlesztése a cél. Itt a gyakorlást Balázs sensei és Anett sempai irányítja.



Pénteken

Pénteken egységesen mindenkinek fél 7-kor kezdődik a gyakorlás. Cél a karate technikák tanulása, fejlesztése és tökéletesítése. A kihon - bunkai - káta szinergikus fejlesztése. Akinek ez kínai, az olvasson utána de gyorsan! :)





Ami nem változott, de ismételni szükséges:

Havi tagdíj: 6000 Ft/fő.
Testvérek számára 4000 Ft/fő.

A tagdíj a termet fedezi, ezért nem függ az edzések látogatásától. A "közös teherviselés" része. A gyakorláshoz és a versenyzéshez szükséges további anyagi forrásokat alapítványi támogatásokból és kerületi vagy országos pályázatokból akarjuk pótolni, ahogy ezt idáig is tettük.

Minden tagunk számára szükséges a rendszeres orvosi vizsgálat. Ezt részben a személyes felelősség érvényre juttatása, részben a magyar jogszabályok teszik kötelezővé.  

Sportorvosi rendelők itt ezen a linken!


A tavalyi plakátunk....




... és az idei edzőtáborunk klipje.






Ous!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése